Avedon Capital Partners verkoopt belang in Olympia aan Morgan Stanley Tactical Value Investing

Article in English (PDF)

Internationale investeerder versnelt groei van betekenisvol werk
Hoofddorp, 13 november 2019 – Morgan Stanley Tactical Value Investing investeert in Olympia. De investeerder is sinds afgelopen dinsdag, 12 november 2019, minderheidsaandeelhouder van de arbeidsbemiddelaar en neemt Avedon Capital Partners uit. Met Morgan Stanley Tactical Value Investing is een aandeelhouder aan boord die Olympia zal ondersteunen in haar verdere groei en uitrol van de strategie. Olympia zet in op een leidende rol in de maatschappelijke transitie naar betekenisvol werk. De combinatie met Morgan Stanley Tactical Value Investing geeft hier een extra impuls aan.

Aandeelhouders

In Morgan Stanley Tactical Value Investing heeft Olympia een nieuwe investeerder gevonden die haar ambitie en strategie onderschrijft. Dimitri Yocarini blijft aan als CEO en groeit naar een meerderheidsbelang. De directie van Olympia investeert mee en blijft ongewijzigd. Avedon Capital Partners verkoopt zijn aandeel in Olympia. De Raad van Commissarissen en de franchisenemers van Olympia ondersteunen deze nieuwe combinatie.

Betekenisvol werk

In de afgelopen jaren heeft Olympia samen met Avedon Capital Partners en de franchisenemers de organisatie verder versterkt. Een landelijke organisatie die de jarenlange expertise in arbeidsbemiddeling combineert met lokale kracht van ondernemers en eigen vestigingen in de regio’s. Olympia bouwt met Morgan Stanley Tactical Value Investing de komende jaren verder aan een datagedreven, digitaal bedrijf. Daarbij staan mensen en de betekenis van hun werk centraal. De organisatie focust zich op operationele beroepen in zes segmenten: logistiek, productie, contactcenters, gemeentelijke overheden, techniek en administratie. Binnen deze segmenten stoomt Olympia mensen klaar voor de toekomst door hen te trainen, op te leiden en te bemiddelen. Naar vast en tijdelijk werk. Daarmee heeft Olympia een maatschappelijk relevante plek in de arbeidsmarkt weten te bemachtigen.

Dimitri Yocarini, CEO van Olympia: “Ik kijk uit naar de samenwerking met Morgan Stanley Tactical Value Investing. Zij gaan ons helpen bij het realiseren van onze ambitie om werknemers en werkgevers te gidsen in een snel veranderende arbeidsmarkt. Daarom richten wij ons, in onze bemiddeling, op training, scholing en persoonlijke ontwikkeling van mensen. Wij helpen werkzoekenden hun unieke waarde te ontdekken en in te zetten. Zo zijn we in staat om continu oplossingen te bieden voor de steeds veranderende vraag naar de juiste mensen. Avedon is belangrijk geweest voor de ontwikkeling van de afgelopen jaren en daarvoor verdienen ze alle lof. Nu beginnen we een nieuwe fase in combinatie met Morgan Stanley Tactical Value Investing als investeerder. Daarmee zijn wij klaar voor de toekomst.”

Frederik Wijsenbeek, Executive Director bij Morgan Stanley Tactical Value Investing: “Olympia is een onderscheidend bedrijf. Het is de ondernemende cultuur in combinatie met de bijzondere visie, waarin de mens centraal staat, die ze tot een topspeler in hun sector maakt. Het feit dat ze, in de gekozen segmenten, voortdurend sneller groeien dan de markt bewijst dit.” 

Gerritjan Eggenkamp, Partner Avedon Capital Partners vult hierop aan: “Ik ben trots op de transitie die we samen hebben gerealiseerd. De strategische keuze om te focussen op zes segmenten middels een duaal model, de aanzienlijke investeringen in digitalisering en het aantrekken en ontwikkelen van getalenteerde mensen, heeft zich vertaald in indrukwekkende groei. Ik verwacht dat Olympia vanuit deze basis samen met Morgan Stanley Tactical Value Investing zich nog verder zal onderscheiden richting kandidaten en klanten. Zo zal Olympia in de toekomst nog meer mensen aan betekenisvol werk kunnen helpen.”

Over Olympia

Wij zijn Olympia. Dagelijks bieden we werk van betekenis aan ruim 12.000 mensen. Dit doen wij door werk beschikbaar te maken dat ertoe doet. Werk waarmee mensen betekenis geven aan hun leven en/of dat van anderen. In een arbeidsmarkt die voortdurend verandert, zijn wij de gesprekspartner voor mensen en bedrijven die zich willen ontwikkelen. Met ruim 130 vestigingen (een mix van eigen en franchise) is Olympia lokaal aanwezig om bedrijven en mensen met elkaar te verbinden. Met onze 700 medewerkers zorgen we voor verbonden mensen en blije opdrachtgevers. Kijk voor meer informatie op www.olympia.nl.

Over Morgan Stanley Tactical Value Investing

Morgan Stanley Tactical Value Investing, een team binnen Morgan Stanley Investment Management richt zich op het bieden van kapitaal aan groeiende ambitieuze organisaties. Wendbaarheid en lenigheid staan hierbij centraal waarbij er geen beperkingen zijn in sectoren, soorten beleggingen en geografie.
Over Morgan Stanley Investment Management
Morgan Stanley Investment Management telt op 30 september 2019 samen met zijn beleggingsadviespartners, wereldwijd meer dan 699 beleggingsprofessionals en heeft US$ 507 miljard aan activa onder beheer of toezicht. Morgan Stanley Investment Management streeft naar het bieden van uitstekende resultaten op lange termijn investeringen en dienstverlening, en biedt een uitgebreid pakket oplossingen op het gebied van beleggingsbeheer voor een gevarieerd klantenbestand, waaronder overheden, instellingen, bedrijven en particulieren over de hele wereld. Voor meer informatie over Morgan Stanley Investment Management, raadpleeg www.morganstanley.com/im 

Over Avedon Capital Partners
Avedon Capital is een leidende private equity investeerder in kleine tot middelgrote bedrijven in de Benelux en Duitsland. Avedon investeert in ondernemingen met sterke oprichters/eigenaars en managementteams die onderscheidende en ambitieuze groeiplannen hebben. Daarvoor is veelal een fundamentele verandering nodig waarbij Avedon nauw samenwerkt met de ondernemingsleiding om deze plannen te realiseren. Het team van Avedon is gevestigd in Amsterdam en Düsseldorf en beheert ruim €500 miljoen aan kapitaal. Avedon zoekt kansen in niches in vier sectoren: i) Software & Technology; ii) Business services; iii) Industry & Engineering; and iv) Consumer products & Leisure. In de loop der jaren heeft het team 24 groeiende bedrijven ondersteund op het vlak van strategische (her)positionering, omzetgroei, human capital en operationele verbeteringen. Avedon heeft een zeer sterk track record als het gaat om ondersteuning van groei.